1OP1 Coaching

Er kunnen veel redenen zijn om een stap te zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling. Wil je weer balans in je leven? Loop je vast, privé of zakelijk? Zou je beter voor jezelf willen zorgen, alleen weet je niet goed hoe? Wil je weer ontdekken wie je bent, wat wil je wilt en wat jouw talenten zijn?

Door het leven in een moderne, snelle tijd, waarin veel prikkels en informatie op je afkomen, kan je het contact met jezelf en dat wat goed voor jou is, verliezen. Je voelt je dan onrustig, leeg en vol tegelijk en weet niet goed wat je wilt. Je bent (te) weinig verbonden met jezelf en met je omgeving. Die onrust kun je op veel vlakken ervaren; in je relaties, in de liefde, in vriendschappen of op je werk en soms heeft een gebeurtenis uit het verleden nog een bepalende invloed op jouw dagelijks leven. Bij Later maak jij je eigen keuze qua coachings-methodiek. 1OP1 coaching op je werk of op een fijne externe lokatie. Als jij je er maar prettig voelt. Of je kiest voor natuurcoaching van één van onze Later buurvrouwen, Marjolein. Hieronder lees je er meer over.

Waarom coaching in de natuur?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan hoe belangrijk natuur in ieders leven is om psychisch en fysiek gezond te blijven of gezondheid te herstellen. Minder tijd in de natuur doorbrengen, kan medeoorzaak zijn van veel klachten, zoals vermoeidheid, slecht slapen en chronische pijn, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.

Ken je dat gevoel ‘ik ben echt opgewekter als ik na een hele dag zitten, ga bewegen in de natuur’, ‘ik krijg nieuwe energie van frisse lucht en buiten zijn’ en ‘het is heerlijk ontspannen, ik kan mijn hoofd leeg maken’? Dat de natuur je een boost geeft om je fitter en vrolijker te voelen, heb je misschien zelf ook al ervaren. Dat het ook goed is voor je fysieke fitheid, creativiteit, stemming, ontspanning en concentratie is inmiddels wetenschappelijk bewezen.

De natuur geeft jouw immuunsysteem een hele goede boost!

De rust en ontspanning in de natuur zorgt voor minder cortisol (stresshormoon) en een verlaging van je bloeddruk. Ook maak je meer oxytocine (het ‘knuffelhormoon’) aan, wat je socialer maakt doordat je makkelijker contact maakt en je meer verbonden voelt met anderen.

En wat dacht je van de schone lucht! CO2 concentraties en schadelijke stoffen worden door de bomen uit de lucht gefilterd. En zelfs door een heel klein beetje zonlicht maak je al de broodnodige vitamine D aan.

En buiten meer bewegen zorgt dat je conditie ook beter wordt. Klachten als stress, depressie en angststoornissen kunnen bijna met de helft afnemen met een dagelijkse wandeling.

Kortom, de natuur heeft een positief effect op onze lichamelijk en mentale gezondheid én is een grote inspiratiebron voor nieuwe inzichten.